Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Kookadvies water verlengd

Glas water kraan
glas water
Beeld: Twente FM

TWENTE - Het kookadvies in de regio Oldenzaal, De Lutte, Losser en omstreken, waaronder een klein deel van Dinkelland, is wederom verlengd.


Dit advies geldt in ieder geval tot en met zaterdag 11 september. Vitens werkt hard om de kleine hoeveelheid bacteriën nog uit het water te krijgen. Betreffende huishoudens zijn door Vitens met een mailing geïnformeerd. Uit de meest recente testresultaten blijkt dat er geen E. coli meer is in het waterreservoir Tankenberg. Wel worden er nog een zeer minimale hoeveelheid bacteriën op een klein aantal andere locaties in het leidingnetwerk gezien.

Dit komt doordat het schone water nog verder door het leidingnetwerk moet doorspoelen. Vitens reinigt de leidingen extra op de plekken, waar de bacterie nog in minimale hoeveelheden wordt aangetroffen.

Waarom verlenging?
De bacteriën uit het leidingnet krijgen kost helaas meer tijd dan verwacht. Vitens wil met alle mogelijke zekerheid kunnen zeggen dat er geen bacteriën meer in het drinkwater zitten, omdat het drinkwaterbedrijf geen enkel risico met de gezondheid van klanten wil nemen. De uitslagen van de meest recente tests verwachten worden op zaterdag verwacht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.