Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Zoektocht naar mogelijkheden bewaakte fietsenstalling Oldenzaal

Oldenzaal gemeentehuis stadhuis
Oldenzaal gemeentehuis
Beeld: Léon de Man

OLDENZAAL - Veel vraag en weinig capaciteit. Het college van B&W heeft de afgelopen periode gezocht naar een oplossing voor de bewaakte fietsenstalling in de binnenstad. “We hebben meerdere opties bekeken, omdat de huidige situatie niet meer ideaal is”, laat wethouder Alida Renkema weten. Toch is de conclusie dat aanpassingen op de huidige locatie de beste optie is.


De afgelopen jaren weten Oldenzalers de weg naar de fietsenstalling steeds beter te vinden. Consequentie is dat de kleine fietsenstalling steeds vaker te krap is. “We vinden het tijd dat er iets aan de stalling gedaan wordt.” Niet alleen de capaciteit begint een probleem te worden, ook zijn de materialen aan vervanging toe. Daarom heeft het college zich gebogen over andere mogelijkheden.

Locatie is belangrijk

Ondanks dat er steeds meer vraag naar extra capaciteit is, blijkt dat veel fietsers nog doorfietsen. “De locatie van een fietsenstalling komt heel nauw”, legt de wethouder uit. “Het moet niet te ver van het centrum liggen, want dan zetten mensen de fiets er niet neer.”

Daarom is het college op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Er lagen verschillende opties op tafel, waaronder het huren van een unit in winkelcentrum De Vijfhoek, het voormalige Topsportpand en het verplaatsen van de huidige stalling naar de Nagelstraat. “Deze locaties hadden allemaal een reden waarom het niet mogelijk is om het te verplaatsen.” Het college denkt dat een upgrade op de huidige locatie uiteindelijk de beste optie is. “We blijven echter wel verder kijken.

Pilot

De fietsenstalling bestaat sinds 2015, toen een pilot om het aantal fietsendiefstallen in de stad terug te dringen werd opgezet. “De uitkomst van die pilot was positief en daarom wilden we als gemeente wel graag een bewaakte fietsenstalling houden”, legt Renkema uit. Daarom werd de fietsenstalling behouden.
Daarnaast is het college blij met de werkgelegenheid die de fietsenstalling biedt. “Er werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is natuurlijk mooi dat we dat ook kunnen continueren.” Totdat er andere mogelijkheden zijn blijft de huidige fietsenstalling bestaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.