Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Burgemeester Patrick Welman: communicatie Vitens had beter gemoeten

Burgemeester patrick welman gemeente oldenzaal
Burgemeester Patrick Welman - Gemeente Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Blij was hij allesbehalve. De manier waarop de communicatie met Vitens vorige week verliep verdient volgens burgemeester Patrick Welman geen schoonheidsprijs. Toch is hij tevreden over de manier waarop het nu gaat.


“De afgelopen dagen is de communicatie goed geweest, daar hebben we ook erg op ingezet”, laat Welman weten. Vanaf vrijdag is alles op alles gezet om de inwoners zo goed mogelijk te bereiken.

“Daar hebben we Vitens in ondersteund en dat hebben ze ook heel oprecht opgepakt.” Hij vindt het lastig om in te schatten of inwoners uiteindelijk veel last hebben gehad van de onduidelijke berichtgeving op donderdag.
De burgemeester moest donderdag zelf Vitens bellen om bevestigd te krijgen of het drinkwater in Oldenzaal en omstreken inderdaad is vervuild. "Daar ben ik niet over te spreken en dat heb ik ook goed duidelijk gemaakt."

Vitens aan zet

De communicatie over de verloop van het proces ligt nu bij Vitens. “Zij moeten ons en vooral de inwoners goed op de hoogte blijven houden. Wel hebben we regelmatig gesprekken.” Voor Welman is de situatie verder ook ongrijpbaar en afwachten: “Het is kijken of ze in staat zijn om op donderdag het kookadvies voor drinkwater in te trekken."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.