Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Monumentendag Stift met traditionele Provençaalse markt

36 21 weerselo provencaalsemarkt
Provencaalse markt in Weerselo
Beeld: Twente FM

WEERSELO - Het Stift in Weerselo doet mee aan de jaarlijkse Open Monumentedag op zaterdag 11 september. Tussen 10.00 en 16.00 uur is onder andere de Stiftskerk (1142/1523) open voor publiek. De Stiftschool is te bezichtigen en er wordt een Provençaalse markt gehouden.


Op regelmatige tijden zullen rondleidingen en orgelspel in de Stiftskerk worden verzorgd. Natuurlijk is de Stiftsschool (vroeg 19e eeuw) te bezichtigen en wordt de traditionele Provençaalse markt gehouden.
De diverse culinaire producten, brocante, kunst, boeken, et cetera zijn de moeite waard om te komen kijken! Er hebben zich intussen al meer dan zestig standhouders aangemeld voor deze bijzondere dag in de open lucht.

Jeu de Boules en Jong Nederland houden voor jong en oud leuke activiteiten. Leden van de Protestantse Stiftsgemeente Weerselo bakken traditiegetrouw weer heerlijke Twentse kniepertjes. Op het Stift is een invalidenparkeerplaats en invalidentoilet beschikbaar.

Fiets- en wandeltochten

Bij de stand van de Hervormde Stichting Het Stift Weerselo kan men terecht voor fiets- en wandeltochten, die door het mooie Twentse coulisselandschap enkele monumenten met elkaar verbinden. In beide routes is natuurlijk de nodige informatie over het erfgoed opgenomen.

Vaccinatiebewijs

In verband met de corona-maatregelen vraagt de organisatie voor begrip van het publiek en voor toegang een bewijs van vaccinatie of negatieve test (vanaf 12 jaar) te tonen.
Voor het laatste nieuws omtrent de Open Monumentendag en Provençaalse markt: www.het-stift en facebook: @stiftweerselo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.