Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Langer thuis blijven wonen: 'Vaker geen keuze, maar noodgedwongen'

Jongeren
jongeren
Beeld: Twente FM

TWENTE - Steeds vaker blijven jongeren langer thuis wonen, simpelweg omdat er geen andere keuze is. Het CDJA Overijssel vraagt aandacht voor dit probleem.


'Jongeren staan vaak voor moeilijke keuzes, zoals het kiezen van een opleiding, werk of toch reizen? Maar kiezen om langer thuis te blijven wonen? Nee. Dat is geen keuze, dat is steeds vaker noodgedwongen', zo trappen Annelien Scheepstra en Dorien Wind af. Scheepstra is een student die momenteel een tussenjaar heeft, Wind is voorzitter van het CDJA Overijssel en gemeenteraadslid in Almelo.

Vooral voor studenten is het de afgelopen jaren steeds lastiger geworden om een woonplek te vinden. 'Vreselijk pijnlijk wordt het wanneer blijkt dat Universiteit Twente een oproep doet aan het adres van studenten: 'blijf weg'. Daarmee zet een grote studentenstad als Enschede zichzelf buitenspel in de toekomst. Om het hart en de longen van één van de grootste kenniseconomieën te blijven, is het van belang dat wij onze studenten onderdak kunnen bieden', zo valt er te lezen in de open brief.

Het valt het CDJA op dat er door D66 en de VVD nauwelijks gesproken wordt over de problematiek van de jongeren. 'Is het starten op de woningmarkt en studeren in een universiteitsstad alleen bereikbaar voor bevoorrechte jongeren met rijke ouders? Dat kan en mag niet de bedoeling zijn', zo wordt er afgesloten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.