Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Oude Rondweg gaat op de schop

Oldenzaal gemeentehuis stadhuis
Oldenzaal gemeentehuis
Beeld: Léon de Man

OLDENZAAL - De Oude Rondweg in Oldenzaal staat een aantal keren op de verkeersknelpuntenlijst.


Gemeente Oldenzaal heeft nu een ontwerp op tafel liggen om de verkeersveiligheid op de Oude Rondweg te verbeteren. Het ontwerp bestaat uit het veranderen van de voorrangssituatie op de kruising Engelbertinklaan met de Oude Rondweg, het aanleggen van een nieuwe laag asfalt en nieuwe belijning voor de gehele Oude rondweg, een verhoging van de fietsoversteek op de rotonde en het aanbrengen van rode fietsstroken vanaf het kruispunt richting de Operalaan.

De Oude Rondweg komt drie keer voor op de verkeersknelpuntenlijst van de gemeente Oldenzaal. Met het ontwerp dat nu op tafel ligt worden deze knelpunten gelijktijdig aangepakt. Daarnaast wordt het asfaltonderhoud en de nieuwe belijning op de Oude Rondweg vervangen. Dit heet ook wel werk met werk maken: de weg hoeft maar één keer te worden opengebroken. Dat scheelt qua overlast en qua kosten.

Wat gaat er gebeuren?

De voorrangssituatie op het kruispunt tussen de Oude Rondweg en de Engelbertinklaan wordt gewijzigd.
Doorgaand verkeer over de Oude Rondweg moet straks voorrang verlenen aan verkeer vanuit de Engelbertinklaan en Anjerstraat. Door de voorrangssituatie aan te passen, hoeven fietsers en bussen minder lang te wachten.
Bij de rotonde ter hoogte van de Leliestraat wordt de fietsoversteek aangepakt. De fietsoversteek op de rotonde wordt iets verhoogd aangelegd, waardoor fietsers beter opvallen bij het oversteken. Daarnaast wordt het deel van de Oude Rondweg vanaf het kruispunt met de Engelbertinklaan tot en met de Operalaan voorzien van rode fietsstroken zodat fietsers een eigen plek hebben.

Planning

Het ontwerp wordt op 20 september aan de Oldenzaalse gemeenteraad voorgelegd. De werkzaamheden zullen vervolgens in oktober 2021 starten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.