Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Fctwente
FC Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - FC Twente speelde zaterdagavond tegen SC Cambuur in Leeuwarden.

De wedstrijd werd met 2-0 door Cambuur gewonnen. In de 57e minuut liep Luka Ilić van FC Twente tegen een rode kaart aan na twee keer geel. Jamie Jacobs maakte in de 66e minuut de 1-0 voor de thuisspelende ploeg. In de blessuretijd zagen de 6672 bezoekers Jacobs voor Cambuur de 2-0 optekenen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Blom.

Update:

FC Twente heeft ook de tweede uitwedstrijd tegen ‘een laagvlieger op papier’ verloren. In Leeuwarden won promovendus SC Cambuur zaterdag met 2-0 van de ploeg van trainer Ron Jans. Invaller Jamie Jacobs maakte beide doelpunten. Twente speelde zo’n veertig minuten met tien man na een rode kaart voor Luka Ilic. Ook met 11 tegen 11 was Cambuur de betere ploeg op het Friese kunstgras. De eerste kans voor Calvin Mac-Intosch, maar doelman Lars Unnerstall redde. Twente antwoordde met een kans voor Ricky van Wolfswinkel na een prachtige pass van Jayden Oosterwolde, maar de lob van de spits was niet zuiver genoeg. Van Wolfswinkel kreeg nog een dot van een kans op aangeven vanaf rechts van Giovanni Troupée, maar hij kopte voorlangs.

Cambuur was gevaarlijk via Mac-Intosch, Robin Maulun en Issa Kallon, maar Unnerstall was paraat. In de rust bracht trainer Henk de Jong van Cambuur Jamie Jakobs als invaller en dat was een gouden greep. Ilic kreeg al snel tweemaal geel na twee domme charges richting een tegenstander. Jans bracht Jesse Bosch als vervanger van Van Wolfswinkel. Nadat Doke Schmidt bijna goed was voor de
openingstreffer, schoot Jakobs in de 66e minuut wel de 1-0 binnen. Jakobs kopte ook bijna de 2-0 binnen na een mooie voorzet van Maulun, maar de bal ging voorlangs.

In de 82e minuut deed Jans nog drie wissels – Manfred Ugalde, Wout Brama en Luca Everink kwamen erin voor Ramiz Zerrouki, Gijs Smal en Troupé – maar tot een slotoffensief kwam Twente niet, al dwong Everink keeper Sonny Stevens nog tot een redding met een vervaarlijk schot van afstand. De 2-0 viel in de extra tijd na knullig balverlies op de rechtsbuitenpositie en een counter met als