Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Vliegvissen in de Doorbraak met een dagvergunning

Vliegvissen20in20de20 Doorbraak2020 Jan20 Kamman201
Vliegvissen in de Doorbraak, Jan Kamman
Beeld: Twente FM

ALMELO - Sportvisserij Oost-Nederland, Waterschap Vechtstromen en Landschap Overijssel zijn een pilot in de Doorbraak gestart om vliegvissen met een dagvergunning toe te staan.


Met deze pilot wordt een bij het natuurgebied passende vorm van extensieve sportvisserij toegestaan en beleefbare natuur mogelijk gemaakt aldus Rick Staudt vrijdagochtend op Twente FM. Gelijk met het toestaan van vliegvissen in de Doorbraak, wordt het algehele toezicht in het natuurterrein opgeschroefd. Andere vissers zoals karpervissers, witvissers en wedstrijdvissers zijn niet welkom in De Doorbraak.

De Doorbraak is een beek van 13 kilometer lengte, die begint bij de Loolee bij Almelo en uitmondt in de Exosche Aa bij Ypelo.

De aanleg van de beek is gedaan om het water in Twente meer ruimte te geven, wateroverlast en verdroging te voorkomen en een ecologische verbinding te maken tussen Noordoost Twente en de Sallandse Heuvelrug.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.