Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Groot onderhoud aan N738 tussen Hengelo en Weerselo

Wegwerkzaamheden bord
wegwerkzaamheden bord
Beeld: Twente FM

WEERSELO - De provincie Overijssel start binnenkort met groot onderhoud aan de N738 Deurningerstraat tussen Hengelo en de Gammelkerstraat te Weerselo. Naast het vervangen van het asfalt worden er werkzaamheden uitgevoerd aan bermen en kruispunten.


Tegelijkertijd wordt het kruispunt van de Bisschopstraat – Bornsestraat op de N343 ter hoogte van Het Stift omgebouwd tot een rotonde. In de omgeving van de nieuwe rotonde worden bomen en bloemrijk gras aangeplant en wordt het kunstwerk ‘Het Stift’ geplaatst. Bijzonder is dat de rotonde op een vernieuwende manier wordt gemaakt van beton waarvan de CO2-uitstoot veel lager is dan bij normaal beton. Door de werkzaamheden te combineren is er maar één keer hinder voor het verkeer.

Wegafsluitingen N738 Deurningerstraat

De werkzaamheden starten op maandag 30 augustus 2021 en duren tot en met vrijdag 29 oktober 2021.
Om veilig en snel te kunnen werken wordt de weg in drie delen tijdelijk afgesloten.
Maandag 30 augustus tot en met vrijdag 10 september 2021: N738 deel 1: tussen de rotonde met de Beneluxlaan in Hengelo en de rotonde met de Vliegveldstraat in Deurningen. Beide rotondes blijven open voor het verkeer.
Omleiding: Het doorgaande verkeer tussen Hengelo en Deurningen wordt omgeleid via Hasselerbaan, Oldenzaalsestraat en Vliegveldstraat.

Maandag 13 september 2021 tot en met vrijdag 24 september 2021: N738 deel 2: tussen de rotonde met de Vliegveldstraat en de kruising Hoofdstraat – Koehorsterweg in Deurningen.
Zowel de rotonde als het kruispunt blijven open voor het verkeer.
Omleiding: Het doorgaande verkeer tussen Hengelo en Weerselo wordt omgeleid via de Vliegveldstraat, Hengelosestraat, Provinciale Rondweg N342 (Oldenzaal) en de N343 Lemselosestraat.

Maandag 27 september 2021 tot en met vrijdag 22 oktober 2021: N738 deel 3: kruising Hoofdstraat – Koehorsterweg tot en met de kruising met de Gammelkerstraat – Postweg.
Beide kruispunten zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
Omleiding: Het doorgaande verkeer tussen Hengelo en Weerselo wordt omgeleid via de Vliegveldstraat, Hengelosestraat, Provinciale Rondweg N342 (Oldenzaal) en de N343
Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd vanwege omleidingsroutes.
Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen er wel langs. Alle ondernemers en bedrijven in Deurningen blijven via omleidingsroutes bereikbaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.