Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Elf woningen op vierde voetbalveld van DSVD in Deurningen

Deurningen plaatsnaambord
Deurningen plaatsnaambord
Beeld: Twente FM

DEURNINGEN - De gemeenteraad van Dinkelland wordt voorgesteld om het bestemmingsplan 'Vierde Veld DSVD, Deurningen' vast te stellen. Het bestemmingsplan maakt de realisatie van elf woningen mogelijk.


Hiermee wil de gemeente een bijdrage leveren in het voorzien in de behoefte naar woningbouw voor starters en senioren in Deurningen.

De Gemeente Dinkelland is voornemens om zes woningbouwlocaties te ontwikkelen binnen de gemeente Dinkelland. Om deze woningbouwplannen te kunnen realiseren zullen nieuwe bestemmingsplannen vastgesteld moeten worden.
Eén van deze locaties is het voormalige vierde veld van voetvalvereniging DSVD in Deurningen. Het bestemmingsplan maakt de realisatie van elf woningen mogelijk.

Senioren en starters

Het woningbouwprogramma richt zich op senioren en starters op de woningmarkt in Deurningen. Met dit bestemmingsplan wordt de bouw van vier rijwoningen, zes twee-onder-één kapwoningen en een vrijstaande woning mogelijk gemaakt.
Het college stelt dat het voorliggende plan voorziet in voldoende ruimte voor waterberging, parkeren en openbaar groen en invulling geeft aan een goede inrichting van de openbare ruimte.

Door het woningbouwprogramma te richten op starters en senioren wordt ingespeeld op de lokale woonbehoefte.
Het bestemmingsplan heeft als ontwerpbesluit zes weken ter inzage gelegen. Er zijn drie zienswijzen ingediend. Daarvan is één zienswijze deels overgenomen. Een reclamant heeft in de zienswijze zijn vrees voor overlast door in schijnende lampen aangegeven. De reclamant stelt dat niet duidelijk is aangegeven waar de parkeerplaatsen exact worden gesitueerd.
De aanleg en instandhouding van de parkeerplaatsen zijn in het gewijzigde bestemmingsplan opgenomen in een voorwaardelijke verplichting. De voorwaardelijke verplichting parkeerplaatsen is opgenomen onder artikel 6 Wonen, zodat het parkeren beter geborgd is in het bestemmingsplan.

Lichtmasten sportcomplex

Om een aanvaardbaar woon- en leefklimaat te kunnen realiseren zullen bestaande lichtmasten op het naastgelegen sportcomplex vervangen moeten worden door LED verlichting. De gemeente Dinkelland en DSVD zijn momenteel in overleg over de kostenverdeling.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.