Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Fctwente
FC Twente
Beeld: Twente FM

ENSCHEDE – FC Twente heeft zondagmiddag het eerste punt verdiend in de competitie.

De ploeg van trainer Ron Jans hield kampioen Ajax in de Grolsch Veste op 1-1. Het gelijke spel was zeker verdiend gezien de mogelijkheden die Twente zich verschafte. Ajax had het meest de bal, maar de thuisploeg de meeste kansen. Bovendien had Ajax ook zomaar een rode kaart kunnen krijgen met een onbezonnen actie van Alvarez.

Bij Twente stond Manfred Ugalde in de spits in plaats van de geblesseerde Ricky van Wolfswinkel. De eerste kans van de wedstrijd was ook voor Ugalde, maar hij kopte naast uit een corner. Verder waren er kansen voor Queensy Menig die Stekelenburg op zijn weg vond en Ugalde die zich knap vrij draaide maar het doel te hoog zocht. De beste kans was voor Michel Vlap in de extra tijd, maar hij schoot naast. Het eerste wapenfeit van Ajax kwam pas in de 35e minuut met een kopbal over van Haller. Ook Martinez en Alvarez kregen nog kopkansen, maar verder gaf Twente niks weg. De 0-1 in de 54e minuut kwam zomaar uit de lucht vallen. De actie was van Blind, Pröpper kreeg de bal op de hak, Unnerstall tikte ‘m tegen de paal en Haller tikte binnen. Na mogelijkheden voor Vlap, Ugalde, Haller en Zerrouki keek Twente nog steeds tegen een 1-0 achterstand aan. Met Denilho Cleonise en Jesse Bosch had Jans verse krachten ingebracht en daar kwamen Mees Hilgers en Daan Rots nog bij. Dezelfde Rots verzorgde in de 87e minuut de assist op de gelijkmaker van Robin Pröpper. De aanvoerder van Twente haalde hard uit van buiten de zestien en Stekelenburg had het nakijken, 1-1. In de extra tijd was Menig nog dicht bij de winnende goal, maar Ajax ook. Invaller Danilo kopte de bal goed in de hoek, maar een katachtige redding van Unnerstall voorkwam de 1-2.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.