Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Wethouder spuit pictogrammen op straat

33 21 dinkelland blohuis graffiti
Wethouder Blokhuis in de weer met spuitkrijt.
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - Wethouder Ben Blokhuis van de gemeente Dinkelland heeft, met milieuvriendelijk spuitkrijt, pictogrammen op straat gespoten. Ze zijn bedoeld als geheugensteuntje voor welk afval er in de PDM-bak mag.


De opvallende oranje pictogrammen van verschillende producten die in de pmd-container horen zijn op diverse plekken in Denekamp te vinden. In totaal zijn er tien pictogrammen.
Ze zijn niet alleen een vriendelijk geheugensteuntje voor welke producten er allemaal in de pmd-container moeten, maar alle tien de pictogrammen samen vormen ook de oplossing voor een puzzel.
Inwoners kunnen de puzzel oplossen en de oplossing insturen. De inzenders van het goede antwoord maken kans op een prijs. In totaal zijn er tien verschillende pmd-pictogrammen. Elk pictogram is genummerd en laat een product zien (inclusief omschrijving) dat in de pmd-container mag. Wie ze allemaal vindt, kan naar www.terugwinnaars.nl gaan en de puzzel oplossen.

Stuur de oplossing voor vrijdag 10 september naar [email protected] onder vermelding van prijsvraag Dinkelland, dan maak je kans op een leuke prijs ter waarde van 25 euro! Uit de goede inzendingen wordt op donderdag 16 september een winnaar getrokken.

Milieuvriendelijke spuitkrijt

Wethouder Ben Blokhuis is blij met de aandacht voor het scheiden van afval. “Wanneer het scheiden niet goed gaat, betekent dit uiteindelijk dat de kosten voor de afvalstofheffing zullen stijgen. Dat wil natuurlijk niemand. Ondanks dat het bij pmd steeds beter gaat, zien we nog teveel luiers, etenswaren, piepschuim en hard kunststof in de oranje bak.” Bij het opspuiten van de pictogrammen is milieuvriendelijk spuitkrijt gebruikt. Dit krijt lost vanzelf weer op
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.