Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Eerste groenmarkt op het Plechelmusplein in Oldenzaal

Oldenzaal Sint Plechelmus basiliek
oldenzaal_Sint_Plechelmus_basiliek
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Op het Plechelmusplein wordt zaterdag 4 september de eerste groenmarkt in Oldenzaal gehouden. Inwoners kunnen er terecht van 10.00 tot 16.00 uur.


Op het Plechelmusplein vinden inwoners stands met allerlei informatie over een groenere leefomgeving.
Het doel van de groenmarkt: inwoners van informeren en inspireren en samen werken aan een groen en gezond Oldenzaal!

Programma

Tal van groene organisaties uit de stad, onder meer IVN Oldenzaal-Losser, de Höfte, Groei & Bloei, het waterschap, Duurzaam Thuis Twente en de gemeente zelf, komen tijdens de groenmarkt hun verhaal vertellen. Welke planten zijn handig om te onderhouden? Hoe kan men makkelijk het regenwater gebruiken om planten water te geven? Hoe krijgt men meer vogels en vlinders in de tuin? Het antwoord op deze en andere vragen is te vinden op de groenmarkt.

Kinderen kunnen op de watertafel een stad van blokken bouwen en met een gieter ontdekken hoeveel wateroverlast een flinke bui kan veroorzaken. Kortom: de groenmarkt is er voor jong en oud. Bezoekers van de groenmarkt gaan niet met lege handen naar huis, naast veel praktische tips om zelf aan de slag te gaan kunnen inwoners te plekke een tegel (of een stukje terras) uit hun (voor)tuin omruilen voor een plant, kortom: tegels eruit en groen erin!
Ook maken inwoners kans op een gratis regenton door het invullen van een prijsvraag.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.