Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Rossum staat komend weekend in teken van Kermix

33 21 dinkelland rossum kermis
Het kermisterrein in Rossum.
Beeld: Twente FM

ROSSUM - Rossum staat komend weekend, vrijdag 20 augustus tot en met zondag 22 augustus, in het teken van de Kermix. Een mix van een kermis, beachvolleybal en andere activiteiten, zoals lasergamen en vogelschieten.


De Kermix wordt georganiseerd door het Oranje Comité Rossum. Locatie is net buiten het dorp in een weiland langs de Grotestraat.

Doorstroomlocatie

Vrijdag gaat de kermis open vanaf 14.00 uur. Het kermisterrein is aangewezen als een doorstroomlocatie. De kermis is vrij toegankelijk voor iedereen, maar er geldt wel de anderhalvemetermaatregel.
Tussen 17.00 en 18.00 uur mogen basisschoolkinderen uit Rossum een uurtje gratis in de attracties. Er zijn ruim tien attracties/eetgelegenheden, waaronder botsauto’s, zweefmolen, draaimolen, schiettent en de bank.

Bedrijvenuurtje

In de feesttent start vanaf 17.00 uur het bedrijvenuurtje. Opgave hiervoor kan via partycentrum Hutten. Bij de kassa zijn ook gratis tickets verkrijgbaar. Partyband Heer en Meester verzorgt de muziek.
De feesttent is het hele weekend gratis toegankelijk met een QR-code. Dit houdt in dat de persoon een bewijs moet hebben van een vaccinatie, negatieve testuitslag (niet ouder dan 24 uur) of een herstelbewijs (niet ouder dan zes maanden). Tonen van legitimatie is verplicht voor wie de tent in wil.

Beachvolleybal en lasergamen

Zaterdag gaat het kermisterrein open vanaf 13.00 uur. Volleybalvereniging Rosstars houdt dan een beachvolleybaltoernooi voor de jeugd naast het kermisterrein.
Kinderen uit Rossum kunnen tussen 14.00 uur en 16.30 uur gratis deelnemen aan lasergame. Opgave kan ter plekke.
Vanaf 18.00 uur start het traditionele vogelschieten. Opgave hiervoor kan ook ter plekke.
’s Avonds gaat het feest verder in de tent met muziek van Capri Roadshow met dj Patrick Tip. Gratis tickets hiervoor zijn verkrijgbaar bij de kassa. Ook hier geldt: wie de tent in wil moet dat via de zogenoemde CoronaCheck.

Fietstocht en live muziek in de feesttent

Zondag start de kermis vanaf 12.00 uur. Daarvoor kan iedereen gratis deelnemen aan de fietstocht van 25 kilometer. De route kan worden afgehaald op het kermisterrein tussen 10.00 en 11.00 uur. Vanaf 13.00 uur start het beachvolleybaltoernooi voor volwassenen en een voetvolleybaltoernooi voor de kinderen.
In de feesttent start vanaf 15.00 uur Partyband Heer en Meester in samenwerking met dj Benn. De tent is gratis toegankelijk voor iedereen. Tickets zijn verkrijgbaar bij de kassa en na de CoronaCheck mag er gefeest worden in de tent.

“Het heeft ons heel wat uren gekost om het voor elkaar te krijgen om een Kermix te organiseren met inachtneming van de coronamaatregelen”, aldus Martijn ter Horst, voorzitter van Oranje Comité Rossum. “We doen een dringend beroep op iedereen om de coronaregels na te leven. Met gezond boerenverstand kunnen we komend weekend een leuk feestje organiseren voor de kinderen en ouderen. Coronaproof. De weersvoorspellingen zijn goed. Het kermisterrein is groter dan normaal. De attracties staan verder uit elkaar, zodat afstand bewaren geen probleem is. Ook zijn de openingstijden van de kermis verruimd. De tent heeft geen zijwanden en is alleen toegankelijk middels CoronaCheck. We doen er alles aan om dit feest coronaproof te laten verlopen”, aldus Ter Horst.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.