Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Summer in the Zittie volgens de regels verlopen

32 21 oldenzaal summerinthezittie
Summer in the Zittie op de Ganzenmarkt
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Summer in the Zittie is goed verlopen. Ondanks de vele coronamaatregelen kon het evenement doorgaan. Organisator Bart Ikink kijkt met een tevreden gevoel terug.


"We hebben een hele leuke week gehad", begint Ikink in gesprek met Twente FM. "We hebben natuurlijk bewust gewerkt met een in- en uitgang, op een afgesloten terrein. Dat is een voorwaarde om een evenement te kunnen organiseren. Maar van binnen zag het er erg feestelijk uit."

Door de coronamaatregelen moest er met veel zaken rekening gehouden worden. "We hadden alle avonden een maximaal aantal tafels die verkocht konden worden", aldus Ikink. "Met een vaste zitplek, hetzelfde als in de voetbalstadions. Summer in the Zittie kan je vergelijken met een sportevenement: je mag maximaal tweederde van je capaciteit gebruiken. Daarbij is het niet verplicht om de hele tijd te blijven zitten. Als je maar wel op je plek blijft."

"Het is altijd lastig... Wat mag wel, wat mag niet? Er was geen dansvloer of iets dergelijks. Handhaving en de gemeente zijn meerdere keren langs geweest, die waren zeer tevreden over de sfeer en over hoe we het hebben aangepakt."

Handhaving en de gemeente waren zeer tevreden over hoe we het hebben aangepakt

"Het lijkt er ook op dat het met de kosten goed is gekomen", stelt Ikink tevreden. "Dit zijn geen tijden om met een evenement geld te verdienen. We hebben het met eigen mensen gedaan, echt super."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.