Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Valse start voor FC Twente

Fctwente
FC Twente
Beeld: Twente FM

ENSCHEDE – FC Twente is de competitie zaterdag begonnen met een 2-1 nederlaag bij Fortuna Sittard, de nummer elf van vorig seizoen.
Bij rust leidde Twente nog met 0-1 door een goal van Ricky van Wolfswinkel. De beginfase was voor Fortuna, dat niet kon profiteren van de slordigheden aan Twentse kant. De 0-1 viel in de 36e minuut na voorbereidend werk van Gijs Smal en Queensy Menig. Van Wolfswinkel was daarvoor ook al twee keer dicht bij een treffer. Op slag van rust voorkwam Lars Unnerstall de 1-1 van Baghdadi. In de tweede helft viel Smal geblesseerd uit. De linksback werd vervangen door Mees Hilgers.

Direct na de wissel had Van Wolfswinkel de 0-2 op zijn schoen, maar in plaats van te schieten probeerde hij Menig te bereiken, wat niet lukte. De goal viel aan de andere kant. Invaller Toshio Lake bediende Mats Seuntjens in het centrum en Unnerstall had het nakijken, 1-1. Trainer Ron Jans bracht Michal Sadilek en Michel Vlap in en Vlap was direct gevaarlijk, maar scoorde niet. Dat deed Lake wel in de 81e minuut, nadat arbiter Kamphuis niet floot voor een overtreding op Luca Ilic. In de slotfase drukte Twente, maar meer dan een schot voorlangs van invaller Manfred Ugalde leverde het offensief niet op.