Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Aanleg rotonde op N343 start maandag 16 augustus

Wegwerkzaamheden bord
wegwerkzaamheden bord
Beeld: Twente FM

WEERSELO - De provincie Overijssel start maandag 16 augustus met de werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde op de N343, op het kruispunt van de Bisschopstraat – Bornsestraat, ter hoogte van Het Stift.


In de omgeving van de nieuwe rotonde worden bomen en bloemrijk gras aangeplant en wordt het kunstwerk ‘Het Stift’’ geplaatst.
Bijzonder is dat de rotonde op een vernieuwende manier wordt gemaakt van beton waarvan de CO2-uitstoot veel lager is dan bij normaal beton.

De werkzaamheden starten op maandag 16 augustus en duren tot en met vrijdag 29 oktober 2021. Voor de aanleg van de rotonde wordt een tijdelijke weg aangelegd die het verkeer langs de werkzaamheden leidt.
Omdat het landbouwverkeer tijdelijk gebruik maakt van de hoofdrijbaan, wordt er vanwege de verkeersveiligheid een snelheidsbeperking ingesteld.

Het doorgaande verkeer tussen Oldenzaal en Tubbergen wordt geadviseerd een andere route te kiezen. Deze adviesroute wordt met borden aangegeven via de N342 (Oldenzaal – Denekamp), N349 (Denekamp – Ootmarsum – Albergen), N744 (Albergen – Zenderen), N743 (Zenderen – Hengelo) en Europalaan, Beneluxlaan, N737 en Hengelosestraat (Hengelo - Oldenzaal). Alle ondernemers en bedrijven in Weerselo, Saasveld en Het Stift blijven bereikbaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.