Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Summer in the Zittie zorgt voor blije gezichten in Oldenzaal: ‘Nu al geslaagd’

32 21 oldenzaal summerinthezittie
Summer in the Zittie op de Ganzenmarkt
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Vanaf woensdagavond is er op het plein voor het gemeentehuis in Oldenzaal het nodige te beleven. Summer in the Zittie, een evenement uitgesmeerd over meerdere dagen, gaat ondanks de geldende coronamaatregelen ‘gewoon’ door. Twente FM nam een kijkje.


1.000 bezoekers per dag mogen er langskomen bij het evenement in het centrum van Oldenzaal, tot grote tevredenheid van organisator Bart Ikink. “We zijn heel erg blij dat er eindelijk weer wat kan. We hadden in eerste instantie natuurlijk een groter evenement aangevraagd. Door de beslissingen van de overheid hebben we het wat af moeten bouwen, maar we zijn blijven kijken naar wat er wél kon. En dit is wat eruit kwam.”

De bezoekers moeten aan een eigen tafel blijven zitten, maar dat lijkt de pret niet te kunnen drukken. De vrijdagavond is uitverkocht, voor de zaterdag zijn er nog maar enkele kaarten te verkrijgen. “Het is belangrijk dat we bezig blijven”, vervolgt Ikink. “Het lijkt me een verantwoord risico. Financieel is het altijd lastig… Als het had geregend deze week, dat is een risico… We moeten weer aan de gang met zijn allen. Liever op een andere manier, maar als het op deze manier kan.”

Voor Ikink is het evenement nu al geslaagd. “Want ik weet dat het mooi weer wordt”, vertelt hij lachend. “Mensen zijn super enthousiast en positief, ook de mensen die hier niet eens naartoe gaan.”

Benieuwd naar de volledige reportage? Bekijk deze hieronder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.