Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Fiets4daagse Denekamp: ‘Die blije gezichten, daar doe je het voor’

32 21 dinkelland denekamp fietsvierdaagse
Euregio Fiets-4-Daagse in Denekamp
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - Er hangt een vrolijke sfeer op ’t Wubbenhof, startplaats voor de Euregio Fiets4daagse in Denekamp. Vanaf hier vertrekken dagelijks honderden fietsers.


Er kan weer een fietsevenement gehouden worden, en zowel organisatoren als deelnemers zijn daar blij mee. Een dagje meefietsen kan nog op de laatste dag, vrijdag 13 augustus. De route voert dan richting De Lutte en Losser.

Driekwart deelnemers van buiten Twente


Auto’s met fietsen achterop komen aanrijden uit heel Nederland, uit België en Duitsland. Klaar voor een mooie route door het Twentse Landschap. Woensdag waren er duizend deelnemers. Driekwart van de fietsers komt van buiten Twente.

De 45e editie van de Euregio Fiets4Daagse kon, als doorstroomevenement, doorgaan.
Wel werd het draaiboek aangepast. Dit jaar geen routes over de grens, en ook geen uitgebreid randgebeuren waardoor onderweg opstoppingen konden ontstaan. En de deelnemers werden zoveel mogelijk gespreid.
Ook de huldiging aan het eind, van de oudste en jongste deelnemer per afstand, is geschrapt. “Jammer dat we onze oudste deelnemers, Willem Os (93) en Lentink (90) niet kunnen belonen met een mooie prijs. Het is toch een mooie prestatie die geleverd is.”

Een andere prestatie leveren de ruim tachtig vrijwilligers, die in de weer zijn om alles in goede banen te leiden, bijgestaan door leerlingen van het Carmelcollege, die hiermee hun maatschappelijke stage vervullen.
Ondanks het schrappen van diverse zaken zijn Roy Fox of Walter Vollenbroek van de organisatie blij dat het evenement door kon gaan. “Die blije gezichten, daar doe je het voor”, aldus de heren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.