Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

'Hennie Kuiper-ontdekker' Gerard Meijer (81) overleden

11 kuiper
Hennie Kuiper.
Beeld: Twente FM

GEESTEREN - Oud-Denekamper Gerard Meijer is afgelopen maandag overleden in zijn woonplaats Geesteren. Meijer werd gezien als de ontdekker van Hennie Kuiper, die uitgroeide tot een van de beste Nederlandse wielrenners ooit.


Als promotor van de wielersport in de regio spoorde Meijer Kuiper aan om te gaan wielrennen. Zo bracht hij hem regelmatig naar wedstrijden in de omgeving. Daarnaast was Meijer een van de oprichters van wielervereniging RTC Twente.

Ook organiseerde hij de Meesterronde, zat hij in de organisatie van het NK en hielp hij mee bij de Denekampse fietsvierdaagse.

"Gerard Meijer is met recht een icoon van de Denekampse wielergeschiedenis", laat Jan Goossink, die jarenlang met Meijer in het bestuur van RTC Twente zat, weten in gesprek met de Twentsche Courant Tubantia. Donderdagavond 12 augustus is er een condoleance-moment in het Hennie Kuipermuseum aan de Schotbroekweg in Noord-Deurningen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.