Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

KemVeldloop voor tweede jaar op rij afgelast: 'Moeilijk te organiseren, onmogelijk bijna'

Kem Veldloop
KemVeldloop in Tilligte
Beeld: Twente FM

TILLIGTE - Het is een begrip in Tilligte en omgeving: de KemVeldloop die ieder jaar op de derde woensdag van de bouwvakvakantie georganiseerd wordt. Vanwege de coronacrisis kan het evenement echter voor het tweede jaar op rij niet doorgaan. Voorzitter Theo Veldhuis baalt er flink van en hoopt dat de KemVeldloop volgend jaar wél doorgang kan vinden.

"Toen er vanuit de overheid weer nieuwe maatregelen kwamen, hebben we meteen gezegd dat we de KemVeldloop ook dit jaar niet door konden laten gaan", vertelt Veldhuis in gesprek met Twente FM. "Op anderhalve meter is het moeilijk te organiseren, onmogelijk bijna. Dan kan het gewoon niet."

Hoewel het nieuws als een flinke tegenvaller kwam voor de organisatie, gaat de blik alweer richting de toekomst. "Volgend jaar gaan we het weer proberen. Het ligt er ook aan hoe het dan zit met de coronamaatregelen. Toen we het vorig jaar af hebben gelast, zeiden we: nou, volgend jaar gaat het wel weer door. Dat liep dus even anders. Misschien komt er nog wel een volgende variant van het virus, dat kunnen wij ook niet voorspellen."

De derde woensdag van de bouwvak, voor veel mensen ging er dan meteen een belletje rinkelen: de KemVeldloop! Dat patroon zal er volgend jaar opnieuw ingeslepen moeten worden, stelt Veldhuis. "Het was altijd zo’n mooi vast iets: de KemVeldloop op de derde woensdag van de bouwvakvakantie. Nu is het al twee jaar niet doorgegaan, volgend jaar moeten we misschien weer wat extra reclame maken om alles in goede banen te leiden."

Halve marathon

Veldhuis hoopt dat de deelnemers volgend jaar weer naar Tilligte kunnen komen om mee te doen aan de KemVeldloop. "Normaal doen er tussen de 215 en 275 mensen mee... We hopen dat het volgend jaar wel weer door kan gaan, dan is het de 37e editie. En het jaar daarna hebben we het 40-jarig bestaan, dan willen we graag een halve marathon gaan organiseren. Dan pakken we het groots aan, als dat allemaal kan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.