Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Ruim 200 kilo speciaal bloemenzaad ging naar NO-Twente

Vlinder op varen
Vlinder.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Meer dan tweehonderd kilo speciaal bloemenzaad voor insecten is dit voorjaar uitgedeeld aan inwoners van Oldenzaal, Losser, Dinkelland en Tubbergen. Dat zaad is ontkiemd en staat nu langs paden, wegen en velden volop in bloei.
Niet alleen mensen, maar ook bijen, vlinders en hommels genieten volop van die bloemen. Leerlingen van de basisscholen in Oldenzaal worden uitgenodigd om mee te doen met de fotowedstrijd 'Kiek een bij of vlinder'.

Ga op een zonnige dag eens rustig in de tuin, berm of in een bloemenveldje zitten en spot welke insecten op de bloemen afkomen. Maak met een smartphone of camera een mooie foto van een insect op een bloem. Stuur je mooiste foto, maximaaléén1 foto per deelnemer, vóór 26 augustus in naar [email protected].

De Groene Loper Losser-Oldenzaal plaatst de ingezonden foto's, voorzien van je naam, op haar eigen Facebookpagina.
De mooiste tien foto's ontvangen een verrassing tijdens de Groenmarkt op zaterdag 4 september in Oldenzaal. Prijswinnaars ontvangen vóór 1 september via de mail bericht. De Groene Loper Losser-Oldenzaal is een samenwerking van Natuur Milieu Educatiecentrum De Höfte, Natuur en Milieu Overijssel, Imkervereniging Nederland, afdeling Oldenzaal e.o en IVN Oldenzaal-Losser e.o.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.