Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Raymond Letteboer actief op WK tweespannen: 'Super dat het in Nederland is'

Raymond20 Letteboer20foto20voor20bij20artikel
Raymond Letteboer in actie
Beeld: Twente FM

OUD OOTMARSUM - Raymond Letteboer is door bondscoach Ad Aarts geselecteerd voor het WK tweespannen in het Limburgse Kronenberg. De menner uit Oud Ootmarsum hoort bij het Nederlandse team van negen dat van 8 tot en met 12 september deel gaat nemen aan het WK.

“Vorige week kreeg ik het goede nieuws te horen”, vertelt Letteboer in gesprek met Twente FM. Als een verrassing kwam het voor hem niet. “Ik had het wel verwacht. Aangezien het WK in eigen land is, mogen er meer Nederlandse deelnemers meedoen. Als je daar dan niet bij zit, dan gaat er wel iets verkeerd”, vertelt Letteboer lachend.

Met nog een aantal weken voorbereiding te gaan, is het voor Letteboer zaak om de paarden in vorm te houden. “Ze moeten allemaal gezond blijven. En we blijven trainen. We hebben binnenkort nog een trainingsweekend met de bondscoach, daar doen alle Nederlandse deelnemers aan mee.”

WK in Nederland

Dat het WK dit jaar in eigen land georganiseerd wordt, zorgt voor enthousiasme bij Letteboer. “Het is super, het is de eerste keer voor de tweespannen. Het werd wel een keer tijd, Nederland doet al jaren goed mee”, zo vervolgt de menner. Vanwege de coronamaatregelen is het nog niet helemaal duidelijk of de tribunes tijdens het WK goed gevuld gaan zijn. “We hopen dat er veel publiek bij kan zijn. Maar het blijft afwachten…”

Letteboer werkt vol vertrouwen toe naar het WK en heeft een duidelijk doel voor ogen. “Ik probeer toch wel bij de beste tien te eindigen. Dat is de doelstelling”, zo vertelt de Oud Ootmarsummer, die stiekem hoopt op meer. “Hopelijk een podiumplek, maar dat zal er wel net niet helemaal inzitten.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.