Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Spreekuren Formulierenservice gaan weer van start

Oldenzaal gemeentehuis stadhuis
Oldenzaal gemeentehuis
Beeld: Léon de Man

OLDENZAAL - De spreekuren Formulierenservice gaan weer van start. Formulierenservice Oldenzaal is vanaf 26 augustus weer op twee locaties bereikbaar.


Vrijwilligers zitten in het gemeentehuis en bij Impuls in het Michgoriushuis aan de Marktstraat 10. Zij helpen inwoners bij het invullen van documenten, zoals bijvoorbeeld een digitale aanvraag voor een uitkering. Ook bieden zij hulp bij het goed lezen van brieven van instanties.

Waarom formulierenservice?

Om een voorziening aan te kunnen vragen, moet men vaak een formulier invullen. Dat is soms een hele klus. Ook het lezen van formele brieven is voor velen ingewikkeld. Op dit soort momenten kunnen inwoners de formulierenservice inschakelen. De vrijwilligers die helpen, gaan vertrouwelijk met de persoonlijke gegevens om.

Welke formulieren?

Inwoners zijn met alle formulieren uit het sociale domein welkom. Denk bijvoorbeeld aan aanvragen voor een bijstandsuitkering of langdurige zorg.
Vergeet niet het legitimatiebewijs en de DigiD-code mee te nemen!

Vrijwilligers van de Formulierenservice zijn donderdag van 14.00 tot 15.30 uur, in het Michgoriushuis, Marktstraat 10-12, en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur op het stadhuis, Ganzenmarkt 1. Tijdens dit spreekuur is een tolk Arabisch aanwezig.
Advies en ondersteuning van de Formulierenservice is gratis en verplicht tot niets. Formulierenservice Oldenzaal is een initiatief van de Gemeente Oldenzaal, Humanitas en Impuls.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.