Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Budget beschikbaar voor sport- en beweeginitiatieven in Dinkelland

DINKELLAND - Het Lokaal Sportakkoord Dinkelland staat en het uitvoeringsbudget van het Rijk is ontvangen. Tijd om aan de slag te gaan. “We vinden het belangrijk dat ieder met plezier kan sporten en bewegen, in een veilige en gezonde omgeving en op zijn eigen niveau. Daarom is er budget beschikbaar voor initiatieven die hieraan bijdragen”, aldus wethouder Benno Brand.


In het Sportakkoord staan de ambities op het gebied van sporten en bewegen, waar Dinkelland mee aan de slag gaat. Eind 2019 is het door verschillende partijen ondertekend.
“Sindsdien hebben we niet stilgezeten, al heeft corona wel voor wat vertraging gezorgd”, geeft de wethouder aan. “Er is een kerngroep opgericht die het Sportakkoord actief aanjaagt, met als doel om samenwerkingen te creëren en het sporten en bewegen voor jong en oud nog beter te faciliteren.”

Goede initiatieven gezocht

De kerngroep is benieuwd naar ideeën en initiatieven uit de samenleving. Ieder die een concreet initiatief heeft dat bijdraagt aan het Sportakkoord Dinkelland kan daarom aanspraak maken op het uitvoeringsbudget. De initiatieven kunnen van alles zijn, als het maar bijdraagt aan het verbeteren van sport of bewegen in Dinkelland. Denk aan het inrichten van de openbare ruimte, innovatieve beweegmogelijkheden of het oprichten van een nieuwe activiteit voor een nieuwe doelgroep.

Aanvragen kunnen door (sport)verenigingen worden gedaan, maar ook door scholen, stichtingen of een bedrijf. Voorwaarde is wel dat de aanvrager het Sportakkoord Dinkelland ondertekend heeft of dit wil doen. De handtekening geeft aan dat de je wil bijdragen aan de ambities van het Sportakkoord.
De aanvragen worden beoordeeld door de kerngroep Sportakkoord Dinkelland.
Daarnaast is deze groep ook zelf actief met het verwezenlijken van de ambities uit het Sportakkoord. Zo wordt er bijvoorbeeld onderzocht of het mogelijk is een strippenkaart en online platform op te zetten. Dit moet het voor jong en oud laagdrempelig maken om met alle sporten kennis te maken.

Meer informatie

Aanvragen kunnen tot en met vrijdag 15 oktober 2021 worden ingediend.
Meer informatie over het Sportakkoord, de criteria en het invullen van het aanvraagformulier is te vinden op www.dinkelland.nl/lokaal-sportakkoord.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.