Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Telstation voor fietsverkeer langs Almelo-Nordhornkanaal in gebrui

31 21 dinkelland bestuurders fietstelstation
Bestuurders nemen het fietstelstation in gebruik
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - Deze week is het eerste fietsentelstation langs het Almelo-Nordhornkanaal in gebruik genomen. De zuil staat in het verlengde van de blauwe brug bij de Vechtesee in Nordhorn en is bedoeld om informatie te verstrekken over het gebruik van het fietspad.


Het station is onderdeel van het Interreg-project Kanal Allee Denekamp-Nordhorn.
Waar tot nu toe werd uitgegaan van schattingen, kan er nu dankzij het telstation exacter bekeken worden hoeveel mensen de fietsroute daadwerkelijk gebruiken.

Blauwe zuil

De blauwe zuil meet precies hoeveel fietsers het Almelo-Nordhornkanaal passeren. De zuil toont datum, tijd, het aantal dagelijkse fietsers en de fietsers in een kalenderjaar. Na de ingebruikname registreerde het station binnen dertig minuten honderd fietsers.
Aan het begin van elk nieuw jaar wordt het telstation weer op nul gezet. Ook al is dat qua capaciteit niet nodig, want het station heeft een zevencijferig bereik.

Grensoverschrijdend project

Over het grensoverschrijdende project Kanal Allee Denekamp Nordhorn Gemeente Dinkelland en Stadt Nordhorn ontwikkelen gezamenlijk een cultuurhistorische route die Denekamp en Nordhorn met elkaar verbindt. Het plaatsen van een fietstelstation is hier onderdeel van.
De route geeft informatie over de geschiedenis van het kanaal en zijn omgeving. Voor de uitvoering van het project is geld beschikbaar gesteld door Interreg (een Europese subsidie voor grensoverschrijdende projecten).
Meer informatie over de andere activiteiten/deelprojecten langs de cultuurhistorische route, vis te vinden op www.dinkelland.nl/project-kanal-allee-denekamp-nordhorn.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.