Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Zeven extra woningen voor Weerselo

Weerselo plaatsnaambord 1
Weerselo plaatsnaambord
Beeld: Twente FM

WEERSELO – De gemeente Dinkelland wil middels het ontwerpbestemmingsplan ‘ Weerselo, Spikkert 3’, 7 extra woningen aan het huidige plangebied toevoegen.


Burgemeester en wethouders denken daarmee beter in te spelen op de woonbehoefte in Weerselo. In totaal zouden in ’t Spikkert dan 33 woningen gebouwd kunnen worden.
Om ruimte te hebben voor de extra woningen moet er een herverkaveling plaatsvinden en vandaar het ontwerpbestemmingplan ‘Weerselo, Spikkert 3’, dat ter inzage wordt gelegd.

‘Het plan voorziet in meer kleinere en betaalbare woningen dan het reguliere aanbod in Weerselo. Doordat de beoogde woningen zowel voor senioren als voor starters geschikt zijn, bevordert het plan de woningdifferentiatie in Weerselo’, aldus het college in het voorstel.

Voor de nieuwe verkaveling wordt aangesloten op de bestaande (aangelegde) weg Erve Spikkert. Deze weg wordt doorgetrokken tot aan de Siemertsteeg. Ten zuiden van de aan te leggen weg worden vier aaneengebouwde woningen en acht twee-onder-een kapwoningen ontwikkeld. Aan de noordzijde van Erve Spikkert komen tien twee-onder-een kapwoningen, vijf vrijstaande woningen en zes rijtjeswoningen.

De al in het ontwerp van het bestemmingsplan 'Het Spikkert, tweede fase' opgenomen groenstrook tussen de nieuwe bebouwing en de Eertmansweg blijft behouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.