Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Vallende sterren kijken bij Cosmos

Cosmos sterrenwacht
cosmos sterrenwacht
Beeld: Twente FM

LATTROP - Sterrenwacht Cosmos en Erfgoed Bossem in Lattrop slaan de handen ineen voor het kijken naar de vallende sterren in de nacht van 12 op 13 augustus.


Elke zomer komen ze weer voorbij, de vallende sterren zwerm de Perseïden. Een zwerm die in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 augustus zijn hoogtepunt bereikt. Dit jaar moet de zwerm extra fraai zijn want de maan stoort niet. Hierdoor zijn nog meer meteoren te zien.

De eerste meteoren zijn donderdagavond 12 augustus vanaf 22.30 te zien. Dit zijn er nog niet zoveel, maar de aantallen zullen al snel meer worden, tot wel enkele tientallen per uur.
Cosmos medewerker en meteoren kenner Arnold Tukkers praat belangstellenden vooraf bij wat er te zien is en hoe men moet waarnemen. Ook tijdens de show geeft hij nog korte tips en uitleg.

Tip voor het waarnemen: Neem een matje, deken of iets dergelijks mee voor het waarnemen. Zorg voor warme kleding en een slaapzak want ook in de zomer kan het koud worden. Ga niet met felle lampen schijnen, zo verblind men anderen.

Vanwege corona zal het waarnemen plaatsvinden in een weiland bij Erfgoed Bossem, dus niet bij de sterrenwacht. Erfgoed Bossem zorgt voor versnaperingen. De avond begint om 22.30 uur (inloop vanaf 22.00 uur). Men bepaalt zelf hoelang men blijft, maar het officiële einde is om 02.00 uur.

Vanwege corona zijn er maar 25 tickets verkrijgbaar, snel boeken via de website van de sterrenwacht www.sterrenwachtcosmos.nl. De gasten van Bossem boeken hun kaartjes apart via Bossem. Erfgoed Bossem is te vinden aan de Dorpsstraat 7 in Lattrop. Let op: de avond gaat alleen door bij goed, helder weer.

Op de website van de sterrenwacht staat of het kijkevenement doorgaat. Als de avond niet doorgaat, wordt het geld teruggegeven. Meer informatie op: www.sterrenwachtcosmos.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.