Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Hinke scoort met eigen kleding webshop

30 21 tubbergen hinke scholten
Hinke Scholten
Beeld: Twente FM

AGELO - Nog maar 12 jaar, maar nu al zo ondernemend. Wethouder Ilse Duursma is onder de indruk van het ondernemerschap en de ambitie van Hinke Scholten Linde uit Agelo.


Zozeer dat ze besloot om een bezoekje te brengen aan Hinke. “Ze is een inspiratie voor iedereen die z’n dromen wil najagen.”

Fashion by Hinke

Hinke Scholten Linde is nog jong, maar haar leeftijd weerhoudt haar er niet van om flink ambitieus bezig te zijn met haar eigen kledingwebshop. Ze was altijd al gek op mode en ontdekte dat handelen in kleding en accessoires haar goed af ging, toen ze tweedehands kleding begon te verkopen. Ze besloot een webshop te starten. Zo begon Fashion by Hinke.

“Op zich al een inspirerend verhaal, maar haar ambities reiken nog veel verder,” vertelt de trotse Ilse Duursma, wethouder van de gemeente Dinkelland. “Ze heeft zich zelfs aangemeld voor de Young Lady Business Academy en kwam vol inspiratie terug, met een duidelijk zakendoel voor ogen. Dát noem ik nog eens ondernemerschap,” aldus de wethouder die Hinke in Agelo opzocht bij het bedrijf van haar ouders, Erve Broam. "Als gemeente kunnen we niets anders dan dit enorm toejuichen. Ik vind dit prachtig om te zien.”

De Young Lady Business Academy is een initiatief van de zakenvrouw van 2017 Elske Doets. Eigenlijk bedoeld voor ambitieuze, jonge vrouwen van 15 tot en met 24 jaar. “Ik was dus te jong, maar na mijn brief met motivatie lieten ze me tóch toe,” vertelt Hinke. “Twee dagen online en drie dagen live in de zaal in Rotterdam heb ik geluisterd naar sprekers zoals de ceo’s van Heineken en Dopper. De academy werd afgesloten met een eindpitch waarin we vertelden wat we hadden geleerd. Mijn pitch ging zo goed dat ik zelfs door ben naar de volgende ronde waarmee allerlei prijzen te winnen zijn, tot een opleiding aan toe.”

Duursma: “Zulke verhalen hoor je niet vaak en al helemaal niet van iemand van deze leeftijd. En ook nog vanuit Agelo in de gemeente Dinkelland, zelfs met Elke Doets. Daar ben ik als wethouder natuurlijk hartstikke trots op. Hinke bewijst dat als je een droom hebt, je die kunt waarmaken. Ik hoop dat Hinke’s verhaal inspirerend werkt voor anderen. Niet alleen voor ondernemers in spe, maar voor iedereen met een doel, een droom. We wonen in een land waarin alles kan en je kunt ver komen, maar je moet het wel zelf doen en er werk van maken.”

Als aanmoedigingscadeau kreeg Hinke van de wethouder ‘Het Boek voor Meisjes met Lef’ inclusief de boodschap ‘Koester grote dromen en laat ze uitkomen!’
Hinke bedankte haar hartelijk. “Ik werk hard aan mijn droom. Ik wil graag echte modewinkels openen, verdeeld over het land. Daar wil ik de laatste trends verkopen, vooral gericht op tieners, voor een betaalbare prijs. Zodat iedereen zich fijn kan voelen in mijn kleding,” besluit Hinke.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.