Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Geuronderzoek Heupink en Bloemen Tabak

Gemeente Dinkelland daarbeleef je Twente bord
gemeente Dinkelland daar beleef je Twente bord
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - De gemeente Dinkelland wil een onafhankelijk geurhinderonderzoek instellen naar de geuruitstoot van Heupink en Bloemen Tabak. Burgemeester en wethouders leggen een voorstel daartoe voor aan de gemeenteraad.


Het Ootmartsumse bedrijf heeft voor geurhinder maatwerkvoorschriften opgelegd gekregen.
Om hieraan te voldoen heeft het bedrijf in oktober 2020 vijf geurbronnen op een verhoogde schoorsteen aangesloten. Met het uitvoeren van een geuronderzoek heeft het bedrijf aangetoond dat zij voldoet aan de maatwerkvoorschriften.

Toch blijft er geurhinder ontstaan en omwonenden geven aan dat de overlast is toegenomen. Om enige twijfel weg te nemen adviseert de Omgevingsdienst Twente om een onafhankelijk onderzoek uit te laten voeren.
Als de uitkomsten gelijk zijn voldoet het bedrijf en kunnen de klachten en het handhavingsverzoek afgehandeld worden. Voldoet het bedrijf niet dan zal het aanvullende maatregelen moeten nemen. De kosten voor het onderzoek bedragen 7.480,- euro en deze worden betaald door de gemeente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.