Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Hengelo

Kadavers dode eenden Kristalbad worden onderzocht

Kristalbad20 Hengelo
Kristalbad Hengelo
Beeld: Twente FM

HENGELO - Waterschap Vechtstromen geeft in haar nieuwsbrief aan dat er in het Kristalbad in Hengelo vermoedelijk sprake is van botulisme. Er zijn inmiddels meer dan 200 dode watervogels uit het water gehaald.


Het gebied ligt tussen Hengelo en Enschede en tussen Driene en Twekkelo. Het waterschap adviseert inwoners om elk contact met het water te vermijden, en dat geldt ook voor huisdieren.

Een aantal gevonden kadavers van dode eenden is opgestuurd naar het laboratorium voor onderzoek. Het waterschap verwacht medio volgende week uitslag van het onderzoek. Er zijn op verschillende plekken borden neergezet om bezoekers van het gebied te waarschuwen.

Waterschap Vechtstromen is ook de aankomende dagen met een team medewerkers ter plaatse om dode dieren uit het water te halen en daarmee nieuwe bacteriële besmettingen van andere watervogels zo veel mogelijk te voorkomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.