Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Denekamp zamelt in voor getroffen gebieden Limburg, Duitsland en België

Kayra20denekamp
Kayra Brugman bij haar ingezamelde spullen
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - Een volle vrachtwagen met goederen, dat is de opbrengst van een week inzamelen voor de getroffen gebieden in Limburg, Duitsland en België. Kayra Brugman begon op haar zolder en de actie breidde zich uit over de rest van Denekamp en Twente.


“Ik wilde gewoon heel graag helpen, want die mensen hebben het heel zwaar”, legt ze uit. Het begon met het opzoeken van spullen die ze zelf weg kon brengen. “Ik ben een behoorlijke verzamelaar dus als ik mijn zolder opruim heb ik al een aanhanger vol”, lacht ze. Via vrienden en familie breidde de inzameling zich uit. “Ik kreeg veel reacties en heb toen een oproep gedaan op Facebook.”

Grasveld vol

Die oproep heeft haar geen windeieren gelegd. Haar hele voortuin staat vol met dozen, maar daar blijft het niet bij. Op het grasveld tegenover haar huis staan meerdere stapels met zakken vol spullen. Écht alles is ingezameld: van toiletpapier tot water, van kinderspeelgoed tot beddengoed. “Mensen hebben alles wat over was langs gebracht.”

Op zaterdagochtend verzamelt een groep van acht mensen zich om de goederen in te laden. “Het is fijn dat we er hulp bij krijgen”, vindt Brugman. In het begin is de volgorde even zoeken, maar binnen mum van tijd zit alles in de vrachtwagen.

Regionale hulp

De ingezamelde spullen komen niet alleen uit Denekamp, maar ook uit onder andere Markelo, Oldenzaal en Borne. “Mensen uit de hele regio zijn hun huis doorgegaan om te kijken of ze spullen kunnen missen. Dan komt toch het mooie in mensen naar boven vind ik.”

Ook Suzanne uit Borne, die komt helpen met het inpakken van de vrachtwagen, heeft spullen langs gebracht. “Ik was zelf begonnen met een kleine inzameling, maar merkte dat ik het lastig van de grond kreeg”, legt ze uit. Toen ze het berichtje van Kayra voorbij zag komen besloot ze daar bij aan te sluiten. “Volgens mij bereik je dan meer.”

Rode Kruis

De goederen gaan naar Heerlen, waar het Rode Kruis ze verdeelt over de getroffen gebieden. “Het is natuurlijk verschrikkelijk wat daar is gebeurd. Ik wilde op mijn manier een steentje bijdragen.” Als alle spullen eindelijk in de vrachtwagen zijn gepakt gaan ze op weg: de spullen naar het getroffen gebied brengen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.