Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Gemeenten willen gezond gewicht jeugd

Gemeente dinkelland tubbergen gemeentehuis
Gemeente Dinkelland en Tubbergen
Beeld: Leon de Man

TUBBERGEN/DINKELLAND - In Twente hebben negen gemeenten, waaronder de gemeenten Tubbergen en Dinkelland, besloten deel te nemen aan de landelijke werkwijze van de stichting JOGG, Jongeren op Gezond Gewicht.


Deze gemeenten hebben gezamenlijk een regionale coördinator aangesteld bij de GGD Twente met behulp van subsidie door de Provincie Overijssel. De gemeente Dinkelland heeft inmiddels een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de Stichting JOGG.

Ook de gemeente Tubbergen gaat een meerjarige samenwerking aan met de stichting JOGG. ‘De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren opgroeien in een omgeving waarin gezond eten, bewegen en voldoende slaap de normaalste zaak van de wereld is. Kinderen en jongeren die van jongs af aan leren dat gezond leven leuk en makkelijk kan zijn, hebben hier hun hele leven baat bij’, aldus het college van B&W van de gemeente Tubbergen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.