Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Piratenmuziek opgenomen in Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland

08 stoer
Groot feest tijdens de oktoberevenementen in Rossum.
Beeld: Twente FM

TWENTE - De cultuur van de piratenmuziek is opgenomen in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Dat heeft het Kenniscentrum Erfgoed Nederland (KEN) donderdag bekend gemaakt.


"Een geweldig resultaat, wat helpt in de erkenning van een belangrijk stuk van onze Oost-Nederlandse streekcultuur", vertelt PvdA'er Jimme Nordkamp. Als secretaris van de Stichting Piratencultuur pleit hij voor waardering voor de piratencultuur. Het illegale zenden maakt hier geen onderdeel van uit, aangezien illegale activiteiten niet de status Inventaris Immaterieel Erfgoed kunnen krijgen.

"De traditie van piratenmuziek zit diep in onze Overijsselse streekcultuur. Het zenden, de muziek die je nergens op de commerciële radiozenders hoort, de zolderstudio’s en de dorpsfeesten, dat hoort bij ons, net als paasvuren en carnaval. Die cultuur moeten we koesteren", vervolgt Nordkamp. "Daarom ben ik enorm blij dat we nu zijn toegevoegd aan de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Ik zie dat echt als een stukje waardering.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.