Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Avondetappe meert aan bij De Waarf in Enter: ‘Altijd met open armen ontvangen’

28 21 wierden enter avondetappe
Regisseur Astrid Wisman de in regiekamer van De Avondetappe
Beeld: Twente FM

ENTER – De Avondetappe, de dagelijkse wielertalkshow van de NOS, bracht dinsdagavond een bezoek aan Enter. Live vanaf De Waarf werd het laatste wielernieuws besproken door Dione de Graaff en de verschillende tafelgasten. Twente FM nam een kijkje bij de opbouw van de Avondetappe-set.


De crew van de NOS reist tijdens de Tour de France heel Nederland door om op de mooiste plaatsen van ons land De Avondetappe uit te zenden. Normaal gesproken wordt het programma live uitgezonden vanuit Frankrijk, maar vanwege de coronacrisis zat dat er dit jaar niet in. Toch zijn er ook in Nederland genoeg mooie plekjes te vinden.

“Ik kom zelf ook nog eens op plekken waar ik nog nooit geweest ben”, begint NOS-regisseur Astrid Wisman over de tocht door het Nederlandse landschap. “We worden altijd met open armen ontvangen.” Toch is er één minpunt aan het uitzenden vanuit Nederland. “Het weer”, lacht Wisman. “Vandaar dat we hier ook een tent aan het spannen zijn, we weten niet of het droog blijft vanavond.”

Gerrit Velten, de voorzitter van de Stichting Enterse Zomp, was blij verrast met het nieuws dat De Avondetappe ‘aan wilde meren’ in Enter. “Het is natuurlijk een geweldige promotie voor ons. Ik was hier vanochtend om 09.00 uur en vanavond om 23.30 uur is alles weer weg.”

Meer zien over De Avondetappe bij De Waarf in Enter? Bekijk onze reportage.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.