Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Dynamisch Reisinfosysteem Dinkelland

Bus Syntus
bus Syntus
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - De gemeente Dinkelland gaat een Dynamische Reis Informatie Systemen plaatsen. Als de gemeenteraad groen licht geeft, tekent de wethouder een overeenkomst over het beheer van deze systemen.


De provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland starten een aanbesteding om nieuwe apparatuur voor Dynamische Reis Informatie te plaatsen langs bushaltes in de provincies, waaronder zeven stuks in de gemeente Dinkelland.

Het doel is een goed en zoveel mogelijk storingsvrij systeem voor Dynamische Reis Informatie, met actuele en betrouwbare reisinformatie voor de reizigers over de buslijnen in het gebied OV-Oost, dat in stand blijft tot circa 2035.
Deze systemen voorzien (bus) reizigers via displays op de haltes van informatie over buslijnen, actuele vertrektijden en storingen.

Langs zeven haltes in de gemeente Dinkelland wordt DRIS geplaatst, variërend van eenvoudige panelen die aan het bushaltebordpaal worden bevestigd, tot displays met meerdere tekstregels.
De infoborden worden geplaatst in de loop van dit jaar tot in 2022.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.