Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

CDA: inwoners Dinkelland moeten gemeente uit kunnen dagen

Marc20 Smellink
Marc Smellink van CDA Dinkelland
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - CDA Dinkelland heeft met steun van alle partijen in de gemeenteraad het college gevraagd om onderzoek te doen naar het uitdaagrecht en een online participatietool voor inwoners.


''Besturen doe je samen met inwoners, en dat vraagt een visie en strategie op het gebied van participatie'', zegt Marc Smellink namens de CDA-fractie.

Online participatietool inwoners

De afgelopen jaren werden initiatieven in het kader van MijnDinkelland2030! door inwoners opgepakt. "Het CDA wil deze aanpak uitbreiden, door inwoners in een vroeg stadium en op een moderne en laagdrempelige manier te betrekken bij plannen en beleid. Met ruimte voor verschillende meningen en standpunten. De gemeente bewaakt een open, eerlijk en zorgvuldig proces, en is verantwoordelijk voor het maken van de uiteindelijke keuzes. Participatie leidt immers tot draagvlak en eigenaarschap'', vindt de CDA-fractie.

Daag de gemeente uit

Daarnaast wordt in steeds meer gemeenten het uitdaagrecht toegepast. Denken inwoners gemeentelijke taken slimmer, beter, goedkoper of anders te kunnen? Dan vindt de CDA-fractie dat de gemeente Dinkelland uitgedaagd moet worden: "Dat kan gaan om het onderhoud van een park of plein, het beheer van sportvelden of andere maatschappelijke voorzieningen."

Motie unaniem aangenomen

Het CDA riep de gemeenteraad en het college op de mogelijkheden van het uitdaagrecht en online participatie te laten onderzoeken. Alle partijen in de gemeenteraad hebben met het CDA-voorstel ingestemd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.