Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Oude burgemeestersstoel terug in gemeentehuis Oldenzaal: ‘Enorme verrassing’

27 21 oldenzaal stoelwaller
Frans Stork overhandigd historische stoel aan burgemeester Partick Welman
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Gijsbert Waller was tussen 1864 tot 1884 burgemeester van Oldenzaal en tot 1970 ook van de Gemeente Losser. De stoel van waaruit Waller de stad bestuurde, is inmiddels weer terug in Oldenzaal.


Frans Stork kwam de stoel overhandigen aan de huidige burgemeester van de Boeskoolstad, Patrick Welman. Waller was de opa van de opa van Stork, die de stoel lange tijd in zijn bezit had. “De stoel wordt in bruikleen gegeven aan de Gemeente Oldenzaal, omdat die bij ons geen goede plek heeft. Hier krijgt de stoel wel een prachtige plek.”

Burgemeester Welman van Oldenzaal is blij dat de stoel een prominente plek heeft gekregen in het gemeentehuis. Het kwam voor hem als een verrassing, omdat hij niet wist van het bestaan van de ‘sinterklaasstoel’, zoals Stork deze noemt. “Ik wist er niet van. Al wist ik wel dat je in die tijd heel mooi meubilair had. Je ziet het aan het houtsnijwerk en het wapen van Oldenzaal staat erin. Het was voor mij een enorme verrassing.”

Helaas mag er niemand op de stoel gaan zitten, zo geeft Welman aan. “Als er veel mensen op gaan zitten, dan doet dat wat met de stoel… Dat zou zonde zijn”, zo sluit hij lachend af.
Meer zien? Bekijk onderstaande reportage.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.