Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Samen met Hennie Kuiper op de wielrenfiets door het Twentse landschap

27 21 dinkelland denekamp wielrennen
Wielrennen met Hennie Kuiper door Twentse landschap
Beeld: Twente FM

DENEKAMP – Vele wielerliefhebbers kwamen afgelopen woensdag naar het museum van Hennie Kuiper om een fietstocht te gaan maken met de wielerlegende. Na de tijd was er de ruimte om naar de spannende elfde etappe van de Tour de France te kijken. Twente FM was erbij.


“We hebben eerst een stuk actief gefietst”, vertelt Kuiper in zijn eigen museum. “En nu gaan we de aankomst op de Mont Ventoux bekijken.” Sinds de opening van het museum organiseert Kuiper elk jaar een fietstocht. “Inmiddels doen er zo’n tien tot vijftien procent meer renners mee, zelfs mensen uit Zeeland en België.”

Eén van de Belgische deelnemers, Guido Haentjens, kent Kuiper goed. “We hebben 300 kilometer gereden om hier te komen. Ik heb Hennie leren kennen door José De Cauwer (een voormalig Belgisch wielrenner, red.). De Cauwer is een vriend van mij, zo hebben we Hennie leren kennen.”

Het is een jaarlijks tripje voor de Belgische groep renners. “Het is het vijfde jaar dat ik hier kom in de zomer. Je hebt hier mooie rustige wegen om te fietsen, wel iets anders dan bij ons”, lacht Haentjens.
Meer zien? Bekijk onderstaande reportage.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.