Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Schulden gedupeerden toeslagenaffaire kwijtgescholden

Gemeente dinkelland tubbergen gemeentehuis
Gemeente Dinkelland en Tubbergen
Beeld: Leon de Man

DINKELLAND/TUBBERGEN - De gedupeerde ouders verdienen een nieuwe start, daar zijn wethouder Ilse Duursma (Dinkelland) en Hilde Berning (Tubbergen) het over eens. Daarom schrappen beide gemeenten de schulden van de ouders die door de toeslagenaffaire zijn getroffen. Hiermee lopen beide gemeenten voor op de landelijke wetgeving

.
Het gaat om 26 ouders in Dinkelland en 12 in Tubbergen. “We gunnen de ouders een schuldenvrij leven. Ze kunnen het bedrag aan compensatie gebruiken voor het maken van een nieuwe start”, legt Berning uit.

Ondersteunen ouders

Het gaat alleen om publieke schulden: schulden bij de overheid. De schulden moeten zijn ontstaan voor 1 januari 2021. “Met het kwijtschelden van deze schulden zetten we al een stap in de goede richting bij het ondersteunen van de ouders.” Beide wethouders benadrukken dat schulden die blijven staan door fraude of een misdrijf blijven staan.
Voor private schulden komt later een oplossing. Dat zijn schulden bij bijvoorbeeld organisaties die buiten de overheid om gaan.

Door de toeslagenaffaire getroffen ouders hoeven zelf geen stappen te ondernemen om voor de kwijtschelding in aanmerking te komen. De gemeenten ontvangen bericht wie in aanmerking komt. “De gedupeerde ontvangt een brief van de gemeente ter bevestiging van de kwijtschelding”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.