Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Christenhusz deelt vakantierugtas uit aan kinderen die VVE afnemen

2021 26 Uitreiking vakantierugtas Rob Christenhusz
Uitreiking vakantierugtas door wethouder Rob Christenhusz
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Onderwijswethouder Rob Christenhusz heeft de eerste vakantierugtas vandaag uitgedeeld aan kinderen die VVE, voorschoolse en vroegschoolse educatie, afnemen in Oldenzaal.


Door op de peuteropvang samen te spelen onder leiding van pedagogische medewerkers, ontwikkelen de kinderen zich spelenderwijs. Wethouder Rob Christenhusz: “VVE is voor veel kinderen belangrijk. Door hieraan deel te nemen maken zij een goede start op de basisschool. Kinderen zijn de toekomst! En om ze in het zonnetje te zetten, krijgen ze vandaag een leuke en leerzame vakantierugtas mee.”

Extra aandacht

Voor alle jonge kinderen is het spelen in een peutergroep leuk en leerzaam. Ze leren er bijvoorbeeld samen spelen en de taal beter begrijpen en gebruiken. Voor peuters die extra aandacht kunnen gebruiken bij hun taalontwikkeling wordt op een aantal kinderopvangcentra in Oldenzaal extra aandacht en begeleiding aangeboden, ook wel Voor- en Vroegschoolse Educatie genoemd. Kinderen die weinig praten, teruggetrokken zijn, druk gedrag laten zien of waar thuis geen Nederlands wordt gesproken, kunnen er veel door leren.

De vakantierugtas

Alle kinderen uit de Voor- en Vroegschoolse Educatie groepen in Oldenzaal krijgen een vakantierugtas. In de tas zitten spelletjes, een leesboek en knutselmateriaal. Zo kunnen ouders met hun kinderen in de zomervakantie spelen en leren voor later. De rugtas is een initiatief van de drie Oldenzaalse kinderopvangcentra waar VVE wordt aangeboden: Columbus Junior, Kinderdagverblijf Kiekeboe, peuteropvang Smallsteps en Pinokkio. Daarnaast komt het initiatief ook van bibliotheek Oldenzaal, GGD Twente en gemeente Oldenzaal.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.