Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Petitie Behoud Twents Landschap

Spandoek geen windturbines nationaal landschap noord oost twente
Spandoek geen windturbines nationaal landschap Noord Oost Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - De actiegroep Behoud Twents Landschap zal maandag een petitie overhandigen tegen de komst van windmolens in Noordoost-Twente.


Wethouders Erik Volmerink van Tubbergen en Harry Nijhuis van Losser nemen de bijna 4.000 handtekeningen in ontvangst. De actiegroep begon met de petitie toen duidelijk werd dat de samenwerkende gemeenten Oldenzaal, Losser, Dinkelland en Tubbergen werkten aan een nota Windbeleid. Dit maakt plaatsing van windturbines mogelijk.

De actiegroep SBTL vertegenwoordigt een brede groep mensen; onder meer inwoners van De Lutte, landgoedeigenaren Lutterzand, de Stichting Douane Expediteurs gebouw Oldenzaal Autoweg en Natuur en Milieu Ootmarsum.

Eind vorig jaar dienden zij ook al een uitgebreide zienswijze in tegen de plannen, die afgewezen werd door de gemeenten. Eind juli nemen de gemeenten de laatste besluiten over de Regionale Energie Strategie, waar ook de komst van windmolens in opgenomen is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.