Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Oldenzaal intensiveert samenwerking met Vechtstromen

Oldenzaal Stakenbeek
Oldenzaal Stakenbeek
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Gemeente Oldenzaal en Waterschap Vechtstromen gaan hun samenwerking intensiveren. De samenwerking heeft geleid tot een agenda met toekomstige activiteiten en projecten, waarbij gebruik kan worden gemaakt van elkaars expertise.


De effecten van wateroverlast en droogte verminderen: dat is het doel van de nieuwe agenda. Een manier om dat te realiseren zijn klimaatgesprekken met inwoners en bedrijven en te kijken naar gebiedsontwikkelingen, zoals bij Jufferbeek-Noord.

De nieuwe samenwerking is ondertekend door wethouder Evelien Zinkweg en bestuurslid Hans van Agteren van Vechtstromen. “Er zijn diverse projecten, zoals bij de stakenbeek, uitgevoerd om water vast te houden”, laten ze weten. “Ook hebben we de koppeling tussen de riolering en waterzuivering verbeterd.”

Duurzaam

Gemeente Oldenzaal probeert met verschillende projecten en activiteiten, zoals het NK Tegelwippen, bewustzijn op het gebied van duurzaamheid te vergroten.
Waterschap Vechtstromen heeft een nieuwe Watervisie vastgesteld, waarbij drie opgaven centraal staan: de toenemende droogte en wateroverlast door klimaatverandering, de onder druk staande waterkwaliteit en de transitie naar duurzame ontwikkeling.

Beide partijen hebben hun doelen in de nieuwe samenwerking gecombineerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.