Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Hengelo

Vlaggetjes en applaus voor ‘koningin Minima’

26 21 hengelo evelien inloophuis
Evelien van de Werff op de fiets bij De Nije Stichting Hengelo
Beeld: Twente FM

HENGELO - Evelien van der Werff ging op 25 mei 'gewoon' op de fiets zitten en begon te trappen. “Moet je kijken wat dat allemaal te weeg brengt”, zegt ze.


'Koningin Minima' noemt ze zich: weinig geld, maar even zo goed wordt ze overal met veel warmte en liefde ontvangen. Het is dan ook niet zomaar een tocht die ze onderneemt, maar een tweeduizend kilometer lange sponsorfietstocht. Vanuit Zwolle fietst ze, in zon en regen, heel Nederland door langs ruim zeventig inloophuizen voor (ex-)kankerpatiënten en hun familie. Dinsdag kwam ze aan bij de Nije Stichting in Hengelo, waar haar een warme ontvangst bereid werd. Twente FM was erbij.

Met deze tocht vraagt Evelien aandacht voor de ondersteuning die alle inloophuizen bieden, overhandigt zij haar boek ‘Dit boek brengt geluk’ en zamelt ze geld in. Van der Werff heeft zelf twee keer borstkanker gehad. Ze is deze actie gestart om meer bekendheid te genereren voor inloophuizen voor mensen die met kanker te maken hebben (gehad).

De inloophuizen zijn afhankelijk van donaties en zij haalt voor deze huizen geld op. Deze week fietst ze verder Twente in. Mensen kunnen haar ondersteunen via de website: www.evelienvanderwerff.info, klikken op ‘Evelien brengt geluk’ en daar is alle informatie te vinden over de actie.
De Nije Stichting zelf voert ook actie. Evelien kreeg hier een schilderij overhandigd; de print van dat werkstuk staat op shoppers, op setjes schilderen op nummers en diamond painting sets, alles verkrijgbaar bij de Nije Stichting. De opbrengst is voor de inloophuizen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.