Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Noodkreet KV Nooit Gedacht

Klootschieten
klootschieten
Beeld: Twente FM

NOORD-DEURNINGEN - Een noodkreet financiële van Klootschietvereniging Nooit Gedacht.
De vereniging ziet de opbrengsten van het ophalen van oud papier het afgelopen jaar kelderen tot een dieptepunt. Maar ook de bijdrage van de gemeente vraagt voor de inzet van de containers zo meldt de club. Iedere container kost € 137,-. De minimumprijs die Nooit Gedacht krijgt is € 0,05/kilo. Er moet dan 2740 kilo papier moet worden ingezameld om uit de kosten te komen.

Om de verhouding containerkosten versus hoeveelheid papier wat beter in balans te brengen wil de vereniging het papier één keer per twee maanden op te halen.

Het resultaat moet zijn dat hiermee de container beter gevuld te krijgen waardoor er meer geld overhouden kan worden. Lukt dit niet dan is Nooit Gedacht genoodzaakt te stoppen zo laat de vereniging weten. KV Nooit Gedacht hoopt de gemeente op andere gedachten te brengen om " een bijdrage aan een circulaire samenleving te blijven leveren".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.