Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Opening groen schoolplein bij De Leemstee in Oldenzaal: 'Wordt een groene oase'

IMG 0748
Opening groene schoolplein bij De Leemstee
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Een primeur voor basisschool De Leemstee in Oldenzaal. Ze zijn de eerste basisschool die een 'groen schoolplein' heeft in de stad. Wanneer het eenmaal in bloei staat moet het een groene oase gaan creëren.


"Het is een mooi traject geweest. En als je het plein dan kan openen, dat is natuurlijk een prachtig moment", vertelt adjunct-directeur Jeroen Bolster van De Leemstee vlak na de opening van het groene schoolplein. De kinderen waren zichtbaar blij met het nieuwe schoolplein. "Het was ook een trots moment", vult directrice Mijke Pleijhuis aan. "We hebben dit toch maar mooi voor elkaar gekregen."

Plein voor de hele buurt

Ongeveer drie jaar geleden werd er begonnen met de realisatie van het groene schoolplein. "Het was een langdurig traject", vertelt Bolster. "Er was veel geduld voor nodig. Maar uiteindelijk is het gelukt, dat is alleen maar mooi. De afgelopen weken zijn de laatste puntjes op de 'i' gezet. Iedereen heeft eraan meegeholpen."

Het schoolplein kan niet alleen gebruikt worden door de school, maar door de hele buurt. "Na 14.15 uur, als we als school dichtgaan, is het plein voor de buurt", vervolgt Pleijhuis. "Daar is het ook voor bedoeld, voor de hele buurt."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.