Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Hennie Kuiper voorspelt de Tour: 'Zou herhaald kunnen worden met Van der Poel'

37 dinkeland denekamp avondetappe
Hennie Kuiper over Avondetappe bij wielermuseum
Beeld: Twente FM

DENEKAMP/FRANKRIJK - Nog één nachtje slapen en dan barst het Tour de France-spektakel weer los. Hennie Kuiper verwacht drie weken topwielrennen, met een mogelijke hoofdrol voor Mathieu van der Poel. De wielerlegende uit Noord-Deurningen voorspelt in gesprek met Twente FM de Tour de France van 2021.


Zaterdag start de Tour en met Van der Poel heeft Nederland een geweldige troef in handen. De eerste etappe lijkt op het lijf van Van der Poel geschreven. "Het is natuurlijk mooi dat we aan het begin van de Tour veel verwachten van Van der Poel. We hebben een verrassing gehad met Teunissen, die de gele trui pakte in Brussel. Dat zou nu herhaald kunnen worden met Van der Poel."

Of de Nederlander de Tour uit gaat rijden, durft Kuiper niet te zeggen. Van der Poel maakt er geen geheim van dat de Olympische Spelen in Tokio zijn hoofddoel zijn dit jaar. "Hij is ontzettend slim. Hij heeft zijn plan al wel klaar denk ik", vervolgt Kuiper. "Het interesseert me eigenlijk ook niet zoveel, we gaan naar de start van de Tour kijken. Goud in Tokio is zijn hoofddoel."

Richard Carapaz

Kuiper ziet in Richard Carapaz de grote favoriet in de strijd om de gele trui en verwacht veel van de twee tijdritten in de Tour. "Er zijn de nodige bergetappes. We hebben dit jaar wat meer tijdritten, het is allemaal veel dichter bij elkaar gaan liggen. Ingenieurs bemoeien zich ermee, de kleding is goed. Het gaat om seconden nu, tijdritten zijn heel belangrijk geworden."

"De Tour is immens, voor iedereen de ultieme uitdaging. Het is nog heel ver tot Parijs, maar daar tussenin gebeurt heel erg veel", stelt Kuiper. "Alleen het uitrijden is al geweldig, dan ben je een held. Maar de Tour is wel heel erg speciaal. Het is de mooiste sport van de wereld."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.