Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Oldenzaal wil (deel) huur sportclubs kwijtschelden

Oldenzaal gemeentehuis stadhuis
Oldenzaal gemeentehuis
Beeld: Léon de Man

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal is van plan om de huur van binnensportverenigingen volledig kwijt te schelden gedurende de periode van 1 januari tot en met 31 maart 2021.


De huur van de kleedkamers en sportvelden van de buitensportverenigingen worden voor de eerste drie maanden van dit jaar voor driekwart kwijtgescholden, conform de landelijke regeling.

Uitzondering

Voor vv Oldenzaal, de jeu de boules en de klootschietverenigingen wil de gemeente een uitzondering te maken in verband met het bijna volledige senioren ledenbestand; voor deze clubs wil de gemeente het huurgedeelte van de sportvelden voor honderd procent kwijt schelden. De sportverenigingen worden hierover middels een brief geïnformeerd.

Vorige maand zijn de coronamaatregelen voor de binnen- en buitensportaccommodaties door het Rijk versoepeld. “In het eerste kwartaal van dit jaar kon er echter nog nauwelijks gebruik worden gemaakt van deze sportaccommodaties”, stelt het college van burgemeester en wethouders. Het college heeft daarom besloten om voor de periode 1 januari tot en met 31 maart 2021 de huur voor de binnensportaccommodaties volledig kwijt te schelden. De huur voor kleedkamers en sportvelden buiten wordt gedeeltelijk kwijtgescholden.

Voor Oldenzaal gaat het in totaal om een bedrag van ongeveer 47.998 euro. “De sportverenigingen voelen allemaal de gevolgen van het coronavirus in hun begroting. Door hen de huur, die zij aan de gemeente moeten betalen, kwijt te schelden krijgen zij meer financiële ruimte om de gevolgen van de coronamaatregelen op te vangen”, meent het college.
Wat Sport Oldenzaal BV betreft, wijst het college er op dat zij als sportbedrijf zelf een aanvraag TVS moet indienen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.