Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Vechtstromen houdt enquête over belangenafweging van waterschap

Waterschap Vechtstromen 1
Waterschap Vechtstromen
Beeld: Twente FM

REGIO – Waterschap Vechtstromen houdt een enquête over de belangenafweging van het waterschap en hoe die door inwoners ervaren wordt.


Waterbeheer en diverse grote maatschappelijke opgaven vragen om samenwerking. Tussen inwoners, grondeigenaren, bedrijven, maatschappelijke instellingen en het waterschap. “Een veranderend klimaat, duurzaamheid en verbetering van de waterkwaliteit in rivieren, beken en sloten zullen we samen moeten oppakken”, aldus het waterschap.

Onderzoek

Om te onderzoeken hoe iedereen de belangenafweging van het waterschap ervaart, houdt Vechtstromen een enquête. Daarin wordt de inwoners gevraagd wat zij vinden van de samenwerking met het waterschap, maar ook hoe ze aankijken tegen de manier waarop het waterschap met de inwoners in gesprek gaat en over de besluitvorming.
“Waterschapsdemocratie gaat namelijk verder dan de vierjaarlijkse waterschapsverkiezingen. Het gaat ook om het gesprek over belangenafweging op het moment dat het waterschap tussentijds haar werk doet en projecten realiseert.”

Rapport

Met de antwoorden gaat Waterschap Vechtstromen aan de slag. Het rapport met de resultaten wordt na de zomer verwacht. De resultaten worden vergeleken met die van drie andere waterschappen. Alle Nederlandse waterschappen kijken mee en gaan er op een later moment ook mee aan de slag. Invullen van de vragenlijst doet men anoniem en kan tot en met 9 juli 2021.
De enquête kan ingevuld worden via www.vechtstromen.nl.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.