Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Dreigend tekort aan molenaars in Twente

25 21 dinkelland denekamp singraven watermolen
Watermolen Singraven
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - Mensen die geïnteresseerd zijn in werken met wind of water en oude technieken, zijn van harte welkom als vrijwilligers op de molens in Twente. Er dreigt namelijk een tekort aan molenaars; vooral Watermolen Singraven is urgent. Twente FM ging op bezoek bij Singraven.


Het tekort aan vrijwillige molenaars is sinds een paar jaar merkbaar. “Vooral sinds de VUT is afgeschaft begon het, voor die tijd nog ruime, molenaarsbestand in te krimpen”, vertelt Jan Wieffer, bestuurslid van de Molenstichting Lattrop-Tilligte-Denekamp.

Juist nu na een lange tijd van stilstand door de coronapandemie, de molens weer activiteiten mogen ontwikkelen en bezoekers mogen ontvangen, wordt het tekort weer merkbaar. Zoals het er nu op lijkt gaat ook de Landelijke Molendag weer door, maar dan zou het wel mooi zijn als er dan genoeg molenaars zijn, en genoeg vrijwilligers die hand- en spandiensten willen verlenen.

Belangstellenden worden van hart opgeroepen om langs te komen bij één van de molens, voor informatie, of om zich aan te melden. Meer informatie en contact: https://www.singraven.nl/rondleidingen/watermolen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.